منتدى الخلد الثقافي ،،،
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا وسهلا بك يا زائر في منتديات الخلد الثقافي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وٍرٍدُة آلخٍلدُ
( ـمستشارـالمنتدى )
( ـمستشارـالمنتدى )
وٍرٍدُة آلخٍلدُ


دعــاء دعاء

وسام وسام : اداري  مميز
كبار الشخصيات
عدد المساهمات : 8925
نقاط : 18907
لونك المفضل : بنفسجي
المهنه : طباخ
انثى
الموقع : فى عالم الهدوء
توقيع : لاياس مع الحياة ولا حياة مع الياس
رساله sms لاتحرمني

بطاقة الشخصية
عارض:
اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Left_bar_bleue0/0اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Empty_bar_bleue  (0/0)

اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Empty
مُساهمةموضوع: اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010    اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  I_icon_minitime8/20/2010, 4:33 pm

نبدا بسم الله

اولا: الشوربات


شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المكونات:
ملعقتين كبار زبدة
بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة
7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج
2م كبيرة دقيق
نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى
كريمة فرش (كريمة خفق)
ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك

الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها
دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود


الطريقة:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وقدمتها مع خبز وسلطة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





==



شوربة العدس بالخضار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحتاج الى :

كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـ
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم كاملين
حوالى 3-4 اكواب مرقة
ليمون

للوجه:
بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارى

الطريقة بالصور:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من
خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


شوربة الشريمب بالخضار والكريمة

مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية

نحتاج الى :

شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة
شريمب مطبوخ جاهز
كرافس حوالى عودين كبار
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم
حوالى 2-3 اكواب مرقة
نص علبه كريمة
ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون
مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها
ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك



الطريقة بالصور:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




==

وشوربة الخضار

سبق ونزلت طريقتها بالتفصيل هنا

الحقوا (( عشاى الفاخر ابو 5نجوم vs اكل المطاعم وللمرة التانية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]والتفصيل الممل)



وتقدم بالعافية مع خبر محمص يا سلام وهدا شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثانيا: السلطات

سلطة المكرونة بالخضار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحتاج الى:
مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة
فاصوليا حمرا معلبة
ذرة معلبه
فلفل الوان او الى متوفر عندك
بصل
جزر
نعناع مجفف وسماق على الوجه

الصوص: المقادير حسب الافراد
نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود

الطريقة:
نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


====

سلطة الجود بالموجود ههههههه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سميتها كده وهى عبارة عن خضار مشكلة يعنى تستخدمى الخضار الى متوفره عندك وانا ديما بعملها اتمنى تعجبكم

المكونات:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا المقادير حسب افراد الاسرة
سلطة خضرا (خس)
طماطم
خيار
ذرة
بصل
فلفل حلو اخضر واصفر
جزر
تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه
نعناع مجفف

نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صورة مقربه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

====

سلطة المقالى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المكونات:

طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى
بادنجان مقطع مكعبات صغيرة
بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)

الصوص للتغطية:
مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
الطريقة:

نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

او نقدمها بهدا الشكل

واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نضيف الصوص من جديد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهدا شكلها النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



======


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سلطة الوان الربيع

سلطة خضرا عادية بس زينتها بطريقق حلوة تنفع للبوفيهات وهى عبارة عن سلطة خضرا وبصل وطماطم وخيار وجزر وليمون وبقدونس وزيتون وقدمت معاها نوعين دريسنق ايطالى ونوع تانى وكل واحد ياخد على ذوقه




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

النوع التانى :سلطة طبقات الخضار بصوص الجبنه يمى
نجيب الخضار الى عندك جزر وذرة وفلفل الوان وبطاطا مقلية وطماطم وخيار وكرنب وفاصوليا حمرا ونصفهم طبقات حسب الرغبة والصوص كان عبارة عن جبن ومايونيز وزيت وفلفل اسود وثوم وانا ضفتلها بصل مقلى جاهز ويذوب مع المكونات وصعمته جنان ونزينها بالبقدونس وخبز مقلى




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الشمس
نجمة المنتدى
نجمة المنتدى
نور الشمس


دعــاء دعاء

وسام وسام : نجمة المنتدي
وسام حواء
عدد المساهمات : 4280
نقاط : 11090
لونك المفضل : احمر
المهنه : غير معروف
انثى
الموقع : الخلد الثقافي
العمل/الترفيه مصممة فتوشب
رساله sms سبحان الله

بطاقة الشخصية
عارض:
اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Left_bar_bleue0/0اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Empty_bar_bleue  (0/0)

اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010    اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  I_icon_minitime8/20/2010, 4:45 pm

واوا



روعة
مسيرسي كتير لئلك ياقمر
بصراحة كفيتي ووفيتي


ماننحرم من طلتك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورده الجنان
عضو برونزي
عضو برونزي
ورده الجنان


دعــاء دعاء

وسام وسام : العضو المتميز
العضو المتميز
عدد المساهمات : 550
نقاط : 6302
لونك المفضل : برتقالي
المهنه : طالب
انثى
رساله sms وامسلماه

اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010    اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010  I_icon_minitime10/4/2010, 7:16 am

تسلمى ع الطرح الشهي

يعطيك العافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات رمضانيه بالصور سلطات شوربات مقبلات اطباق رئيسيه لرمضان 2010
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شوربات رمضان 2010 طريقة عمل حساء الباذنجان بالصور اشهر اكلات رمضان طبخات لشهر رمضان
» مقبلات رمضانية سريعة , اكلات لذيذة بالصور
» كتاب طبخ بالصور 2010 اكلات شرقية -اكلات شرقيه -اكلات شرقية جميلة
» اكلات للسحور 2010 جديدة اكلات سريعه لسحور اكلات سهلة للسحور اكلات شهية للسحور
» اكلات رمضان 2010 اشهى طبخات رمضان الجديدة 2010 الطبخات الرمضانية 2010 اكلات رمضان 201

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الخلد الثقافي ،،، :: :: آڷآښږة أجمڷ مۋٍطڹ ڷخڷدڹآ :: :: :: مطعم خڷدڹآ ::-
انتقل الى: