وسام : عدد المساهمات : 8925نقاط : 18907لونك المفضل : المهنه : الموقع : فى عالم الهدوءتوقيع : لاياس مع الحياة ولا حياة مع الياس بطاقة الشخصية عارض: (0/0)
المكونات: ملعقتين كبار زبدة بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة 7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج 2م كبيرة دقيق نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى كريمة فرش (كريمة خفق) ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك
الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود
طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية
نحتاج الى :
شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة شريمب مطبوخ جاهز كرافس حوالى عودين كبار بطاطس متوسطة الحجم جرزه وسط او صغيرة بصله متوسطة فصين ثوم حوالى 2-3 اكواب مرقة نص علبه كريمة ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك
وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سلطة المكرونة بالخضار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] نحتاج الى: مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة فاصوليا حمرا معلبة ذرة معلبه فلفل الوان او الى متوفر عندك بصل جزر نعناع مجفف وسماق على الوجه
الصوص: المقادير حسب الافراد نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود
الطريقة: نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا المقادير حسب افراد الاسرة سلطة خضرا (خس) طماطم خيار ذرة بصل فلفل حلو اخضر واصفر جزر تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه نعناع مجفف
نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المكونات: طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى بادنجان مقطع مكعبات صغيرة بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش) حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى خبز عربى مقطع ومقلى كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)
نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.
واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبعدين نضيف الصوص من جديد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سلطة خضرا عادية بس زينتها بطريقق حلوة تنفع للبوفيهات وهى عبارة عن سلطة خضرا وبصل وطماطم وخيار وجزر وليمون وبقدونس وزيتون وقدمت معاها نوعين دريسنق ايطالى ونوع تانى وكل واحد ياخد على ذوقه